7 juni 2015
12:00

Karlbergs BK Vit 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Karlbergs BK Vit 1

Hemma match mot Karlbergs BK på ett blåsigt Stora Mossen. Vi börjar matchen aggressivt och stör de högt upp i planen. I 3:e minuten får Alvin skottläge men skottet går över. Mycket av spelet är förlagt till deras planhalva men vi kommer inte till de riktigt farliga chanserna. I 10:e minuten sticker Karlberg upp och avlossar ett långskott som Gurra tippar i ribban. Där var det nära 0-1. Vi fortsätter att ha mest boll och i 14:e minuten avlossar Lucas ett skott som går i stolpen. Två minuter senare skjuter Viktor N utifrån men målvakten hinner ner vi sin vänstra stolpe och räddar till hörna. Hörnan blir farlig men Adams skott blockeras. Strax därefter kontrar Karlberg och deras forward får dribbla sig förbi båda våra backar och lägga in 0-1. Där var försvarsspelet lite för passivt. I halvlekens sista minut skapar Victor Y och Fille ett bra läge nära mål, men tyvärr får vi inte in bollen.
I paus pratar vi om att forsätta som vi avslutade första halvlek med att jobba hår och pressa dem tidigt. I 2:a minuten kommer Alvin fram på högerkanten men skottet räddas till hörna. På hörnan får Adam skottläge men skottet går mitt på målvakten. Karlberg har några halvchanser men inget som skapar några probelm för Gurra i målet. Vi jobbar hårt för en kvittering men får inte till det i avslutningarna. I 18:e minuten skjuter Karlberg och Gurra gör en fin räddning. Efter att han sparkat ut bollen så går den till Adam på högerkanten. Han dribblar bort sin back två gånger innan han lägger in en kanonskott i bortre burgaveln. 1-1 är ett faktum och vilt jubel utbryter. Direkt därefter bryter vi ett av deras anfall och Fille slår en fantastiskt fin boll på djupet som Oskar hinner först på. Han rundar målvakten till höger och lägger iskallt in 2-1. Glädjen är nu total. I sista minuten jobbar vi hårt till vänster på offensiv planhalva och bollen går till slut fram till Fille som vänder om och sätter dit 3-1 stolpe in vid målvaktens vänstra stolpe. Det blir också slutresultatet.
Alla killarna gör en härlig kämpainsats (kul att de lyssnar i paus) och följande bör framhållas lite extra:
1. Vi pratade innan matchen om att inte gnälla på varandra om någon dribblar eller skjuter. Där skötte sig alla prickfritt.
2. Fille gör sin bästa match på länge när det gäller framförallt passningsspelet. Hoppas det fortsätter framöver.
3. Bäste BP spelar för dagen var kapten Alvin. Han jobbade oerhört hårt och gick in tufft i alla dueller. Skönt att se att han är tillbaka på den nivån vi vet att han kan vara.

Några timmars vila och sedan tar vi oss an Djursholm kl 18.00.